Echinophora spinosa

INICI    
Anterior << - >> Posterior
Index E especieshttp://www.floracatalana.es/INICIhttp://biodiver.bio.ub.es/biocat/homepage.htmlechinochlora%20crus-galli.htmlechinops%20ritro.htmlE.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4
 
 
Medicinal

 
De poc ús
Propietats: Hepatoprotectora, diurètica
Indicacions: Trastorns hepàtics i renals, retenció de líquids, oligúria, edemes
Formes d’aplicació: Infusió, decocció
Parts emprades: Fulles, arrels
 
floracatalana.es
 
Echinophora spinosa
L

FAMÍLIA: Apiaceae (Umbel·líferes)
NOMS VULGARS:
català: equinòfora, pastanaga marina
castellano: zanahoria marítima
français: panais épineux
english: sea fennel, sea parsnip
deutsch: starre Stacheldolde
HÀBITAT: Platges, dunes, arenals del litoral
Vegetació de l’entorn:  Euphorbia paralias, Eryngium maritimum, Alyssum maritimum, Helichrysum stoechas, Ammophila arenaria, Teucrium polium, Polygonum maritimum, Calystegia soldanella, Euphorbia peplis, Pancratium maritimum, Medicago maritima, Crucianella maritima, Anthemis maritima
√ Ammophiletum
Altitud: 0-50 ma.
Observada a: Gola del Ter, Delta del Llobregat, Gavà mar, Sant Martí d’Empúries
FLORACIÓ: VII-IX
Color de les flors: blanc, rosat
Fruits: càpsula oblonga, amb costes poc patents
MIDA: 10-50 cm.
POL·LINITZACIÓ: Pels insectes (entomògama)
DISPERSIÓ LLAVORS: Transportades per animals (epizoòcora)
DISTRIBUCIÓ:
Local: Litoral de Catalunya, Illes Balears
General: Europa mediterrània
MEDICINAL 
COMESTIBLE 
Les arrels s’han consumit com si fossin pastanagues